EEN BUSINESSCOACH INSCHAKELEN

Een businesscoach kan je helpen je bedrijf te laten groeien en als je een goede kiest, kan die je ook helpen met je persoonlijke groei en ontwikkeling. Tegenwoordig schieten de coaches als paddenstoelen uit de grond. Dus hoe weet je waar je op moet letten als je een businesscoach wilt inschakelen? Wat voor soort coach kies je, ga je voor individueel of in groepen? Wat is het budget en kun je maandelijks betalen? Zit er een online programma aan vast? Allemaal onderdelen om over na te denken.

Een businesscoach voor mentale groei

Ook voor je mindset en je persoonlijke groei kun je een businesscoach inschakelen. Vaak liggen de obstakels waar je in je bedrijf tegenaan loopt hand in hand met je mindset. Je prijzen verhogen bijvoorbeeld of het benaderen van potentiële klanten. Een businesscoach kan jou hierbij helpen zodat je op een fijne en relaxte manier kunt groeien met je bedrijf en in je persoonlijke ontwikkeling. Op een werkwijze die bij jou past.

De juiste persoon kiezen

Omdat coaches tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond schieten is het belangrijk dat je wat research uitvoert voordat je in zee gaat met iemand. De coachtrajecten bij een goede coach beginnen vaak vanaf de 3000 euro voor een half jaar, dus is het verstandig te kijken of je een echte klik hebt. Dan haal je het maximale uit de coaching. Kijk dus of je businesscoach met je meedenkt en jou kan helpen met je mindset, niet alleen met je marketing en bedrijfplan. Nóg mooier als je ook gebruik kunt maken van het netwerk van je businesscoach. 

Maak een lijstje met vragen voor als je elkaar online gaat ontmoeten en kijk of de coach al wat tips heeft. Dan voel je ook gelijk of er aansluiting is met wat je zoekt. Een ander belangrijk onderdeel is hoeveel contactmomenten en sessies je hebt in het traject en of je tussendoor vragen mag stellen. Of de coach ook incheckt bij jou of dat al het contact vanuit jou moet komen. Dan sta je achteraf ook niet voor verrassingen.

Scroll naar boven