hondentraining

Interne hondentraining

Honden zijn trouwe en liefdevolle maatjes, maar kunnen ook ongewenst gedrag vertonen. Dit zie ik vaak gebeuren tussen de 12 weken en 1,5 jaar oud. Hondeneigenaren schakelen pas hulp in zodra de problemen te groot zijn om zelf op te lossen, maar het zou natuurlijk enorm helpen als de hulp er al is voordat deze problemen ontstaan.

Het is belangrijk dat je begrijpt wat je hond communiceert. Mensen nemen maar een klein deel waar van wat honden gedurende de dag communiceren. Het zijn vooral de grote lichaamssignalen wat we opmerken. Het is echter goed om al veel eerder in te spelen op het gedrag van je hond zodat je hem/haar beter leert te begeleiden.

Ik ben daarom een op maat gemaakt programma gestart waarin jij en je hond privé- en realistische groepsomgevingen zullen trainen. Je hond leert daarin om gehoorzaam en zelfverzekerd te zijn. En jij als eigenaar leert om je hond te begrijpen, te kunnen lezen en de behoeftes van je hond te kunnen vervullen. Zonder in te leveren op je eigen levensstijl. Jullie band zal hierdoor enorm groeien! Jij hebt door deze training de juiste tools en technieken om je hond te kunnen begeleiden.

Een proactieve houding door de hondentraining

Probleemgedrag bij honden ontstaat vaak vanuit natuurlijk hondengedrag. De hond vertoont dit gedrag dan extreem en/of het gedrag veroorzaakt problemen in bepaalde situaties.

Zo kan het zijn dat;

  • Je het gedrag van je hond niet begrijpt
  • Je meer kennis wilt over de hondentaal
  • Je wilt weten waar je op moet letten
  • Je hond niet naar jou luistert

Het innemen van een proactieve houding biedt kansen om problemen op te lossen voordat die zich voordoen. Je krijgt inzicht in de behoeftes van je hond waarvan jij niet wist dat ze bestonden.  Een proactieve houding zorgt ervoor dat je initiatief neemt en de leiding neemt om je hond in verschillende situaties te kunnen begeleiden.

De eerste levensjaren van jouw hond zijn cruciaal om je relatie samen op te bouwen! Door mijn interne training krijg je samen een kickstart waarbij ongewenst gedrag niet meer voorkomt. Je leert je hond goed kennen zodat jij op het gedrag in kunt spelen. Problemen als trekken aan de lijn, veel blaffen, niet luisteren op commando’s, zijn dan verleden tijd.

Het proces van de hondentraining

Werken met honden is nooit zwart-wit, je kunt dan ook nooit zeggen dat bepaald gedrag vanuit dominantie komt of vanuit angst. Het gedrag kan komen door een dieperliggend probleem. Honden communiceren door middel van hun lichaamshouding en stralen bepaalde energie uit. Ze maken zich groot of klein om iets aan te geven.

Tijdens mijn trainingsprogramma coach ik je samen met je hond. Tijdens de training probeer ik je zoveel mogelijk bij het proces van je hond te betrekken, zodat je ziet hoe kunt trainen en kunt omgaan met het gedrag van je hond. Zodat deze uiteindelijk verbetert. Je hond leert nieuwe gewoontes aan die jij als eigenaar thuis zult doorzetten om jullie interne training te laten slagen.

Deze intensieve hondentraining neemt gemiddeld 3-6 weken in beslag. Voordat we starten bespreken we eerst je doelen en nemen we de invulling van het programma door.

Het resultaat

De training zorgt ervoor dat jouw hond geestelijke uitgedaagd en actief blijft, en dat jullie een gezonde relatie opbouwen. Jij zit veel beter in je vel en je hond ook. Jullie relatie is sterk en jij weet precies wat je hond nodig heeft. Het helpt bij het verbeteren van de gehoorzaamheid, discipline en daarnaast ook andere vaardigheden zoals het terugkomen wanneer je zijn naam roept.

Aan het einde van een interne trainingsperiode is je hond beter uitgerust zijn om zich aan te passen en te socialiseren met honden, mensen en omgevingen.

Wil je meer weten over mij als hondencoach en mijn diensten? Neem dan een kijkje op mijn website over hondencoaching.

LuckatWork valt onder SEO en Webdesignbureau Drawing Monkey

SNEL ZOEKEN

SNEL ZOEKEN

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Scroll naar boven