energetische sales

Energetische sales

Je minder focussen op het najagen van nieuwe klanten en leads maar meer op je gevoel en energie inzetten. Echt vanuit jezelf gaan verkopen en dus gebruikmaken van energetische sales. Nieuwe klanten werven door ze aan te trekken met jouw energie. Er is ten slotte maar 1 jouw, jij bent uniek en wat je te bieden hebt is uniek. Geloof daarin zodat je dit kunt uitstralen en op een positieve manier kunt inzetten.

Energetische sales door je energie uit te stralen

Energetische sales gaat dus om het uitstralen van je energie. Jouw innerlijk laten zien. En dat klinkt makkelijker dan het is, want hoe laat je je innerlijk aan je lead zien? Daar kun je je website echt perfect voor inzetten. Met jouw look & feel op je website kun je een bepaald gevoel losmaken bij je bezoeker. Want dat is waar jouw potentiële klant naar op zoek. Die wil de oplossing voor zijn/haar probleem wat een fijn gevoel geeft. Als jij een warm gevoel uitstraalt maak je sneller connectie. Dat kan al voordat ze je teksten hebben gelezen.

Wie ben jij echt?

Je kunt geen gebruikmaken van energetische sales als je nog niet precies weet wie jij bent. Ga daar dus eerst naar op zoek en kom erachter welke kernwoorden bij jou passen. Welke normen en waarden je hebt, wat je wilt uitstralen en naar welk gevoel jij zelf op zoek bent. Dan kun je vervolgens kijken waar jouw sterke eigenschappen liggen en welke kleuren daarbij passen. Dat is de basis van je branding en daarmee kun je de look & feel van je website gaan bepalen. 

Wie is jouw ideale klant?

Nu jij weet wie jij bent, ga je een deep dive doen richting je doelgroep. Precies weten wie jouw ideale klant is zodat je ook je teksten kunt aansluiten op wie je wilt bereiken. Ook kun je dan kijken of de branding die je voor jezelf hebt bepaald ook echt past bij je doelgroep. Is dat nog niet helemaal zo? Dan kijk je welke kleur goed bij je doelgroep past en die je mooi kunt combineren met je personal branding. Dan heb je uiteindelijk je business branding!

 

Bij energetische sales gaat het vooral ook om het niet per se willen verkopen aan je lead, maar een echte oplossing willen bieden. Jij voelt aan alles in je dat jij de enige echte goede optie bent voor je potentiële klant, en dat straal je uit. En als daar dan toch een nee uitkomt, is dat helemaal niet erg. Dan is dat gewoon je klant niet. Want het gevoel moet goed zitten bij je lead maar ook bij jouzelf. Het enige wat jij kunt doen om je diensten te verkopen is jezelf zijn en dat laten zien. Wees daar dus niet terughoudend in bij je branding en op je website. 

 

Be yourself, there is only 1 you.

Scroll naar boven