website laten maken

Een website laten maken die bij je past

Een website laten maken is een spannende en tijdrovende taak. Ook al maak je het niet zelf, is het wel belangrijk dat je iemand kiest die jou begrijpt en iets in elkaar kan zetten wat echt bij je past. Want een kwalitatieve website hoort minimaal 3 jaar mee te gaan en met jou mee te groeien. Er zijn dan ook een aantal onderdelen die echt onmisbaar zijn bij een goed werkende website. En als jij dit een belangrijke investering vindt en een mooie website wilt laten maken, is het handig dit lijstje bij de hand te houden. 

 

Onmisbare elementen op een kwalitatieve website:

Vragen vanuit je webdesigner

Het is slim om een paar gesprekken in te plannen zodat je zeker weet dat je de juiste investering doet. Het is naast ervaring en kennis van je webdesigner ook belangrijk dat er een goede klik is. Een kwalitatieve website laten maken kost minimaal 2-3 weken, en waarschijnlijk nog veel langer. Je gaat dus een langdurige samenwerking aan waarbij communiceren een belangrijk element is. Kijk dus vooral ook naar de vragen die de webdesigner aan jou stelt. Daaraan kun je zien wat diegene belangrijk vindt in het designproces. 

 

Een website laten maken gebeurt op basis van jouw doelen. Wat wil je met de website bereiken? Een digitaal visitekaartje moet heel anders in elkaar worden gezet dan een salesmachine. Dit is dus 1 van de eerste vragen die je webdesigner aan je zou moeten stellen. 

 

Daarnaast is het design van je nieuwe website allesbepalend. Kijk dus goed naar of het design wel uitstraalt wie jij echt bent en waar je bedrijf voor staat. Dit gaat je helpen om je bezoekers aan je te binden. 

De kosten van een nieuwe website

De grootte van je nieuwe website en alle functionaliteiten bepalen uiteindelijk de prijs. Maar als je de juiste webdesigner kiest en het op de juiste manier laat maken, kun je de investering in je nieuwe website zo weer terugverdienen. Zorg dus dat je duidelijk aangeeft dat jouw website voor jou moet gaan werken en dat hij makkelijk te onderhouden is. Zo ben je ook niet voor altijd afhankelijk van een externe partij.

 

Alhoewel de prijzen erg kunnen verschillen, kun je de volgende prijzen aanhouden: Een visitekaartje kost gemiddeld tussen 350-850 euro, een website die jouw diensten en producten verkoopt tussen 850-2000 euro en een alles in 1 website die ook heel goed vindbaar is in Google tussen 2000-10.000 euro. 

 

Kies je voor een op maat gemaakte website waarbij alles gecodeerd is en met speciale functionaliteiten? Dan kan de investering zelfs tussen 10.000-50.000 euro kosten.

Scroll naar boven