website kleuren

Website kleuren

De juiste website kleuren kiezen kan voor mooie resultaten in je sales zorgen. Daarom is het belangrijk te kijken naar de kleuren die bij je doelgroep passen en die perfect aansluiten bij jouw bedrijf.

 

Denk niet alleen aan kleuren die jij mooi vindt, maar welke kleuren mooi aansluiten bij het gevoel wat je wilt overbrengen aan je bezoeker. Vooral ook het gevoel waar jouw ideale klant naar op zoek is. Als dat helemaal aansluit bij jouw lay out en huisstijl, en natuurlijk het verhaal wat je vertelt, ga jij sneller echte klanten maken van je bezoekers.

Website kleuren met elkaar combineren

Als je eenmaal je basis websitekleuren hebt gekozen kun je een mooie mix maken van verschillende elementen. Elementen waarbij je een combinatie maakt tussen fellere of donkere kleuren en lichte kleuren. Op die manier schrik je je bezoeker niet af en heb je meer controle over hoe je overkomt. Een heftige kleur als rood of oranje inzetten kan een averechts effect hebben en dan heb je een grotere kans op een hoge bouncerate.

Gevoel en data analyseren

Alhoewel het aan te raden is je websitekleuren en andere elementen zoveel mogelijk te richten op het gevoel van je bezoeker, is het ook belangrijk de data van je website te analyseren. Installeer daarom Google analytics en Google search console. Dit zijn twee handige tools die je kunt gebruiken om het aantal bezoekers te meten en te kijken welke pagina’s goed functioneren. Als het bouncepercentage bijvoorbeeld hoog is weet je dat de content of iets anders op die pagina niet lekker werkt bij je doelgroep. 

 

Google search console kan jou ook nog eens vertellen of je pagina’s gebruiksvriendelijk zijn en of die goed werken op mobiele apparaten. Die kun je dan heel gericht aanpassen. Dat is goed voor je customer journey én je SEO/vindbaarheid. Gebruiksvriendelijkheid is 1 van de belangrijkste factoren waar Google naar kijkt voor het bepalen van je ranking.

 

Om echt goed en snel verbinding te kunnen maken met je bezoeker is het ook verstandig een uitgebreide doelgroepanalyse uit te voeren. Dan weet je waar je doelgroep echt naar op zoek is en hoe je je content en lay out er precies op aan kunt sluiten. Tijdens zo’n analyse kun je bijvoorbeeld ook kijken welke woorden ze gebruiken zodat je die zelf ook in je websiteteksten kunt gebruiken.

Scroll naar boven